Ai o intrebare ? | 0745 079 271 | 0747 524 618

Cum să scapi de praful de la birou? Soluții cu efect pe termen lung

Când vine vorba de curățenie în birouri, praful este adesea o problemă greu de combătut. Se acumulează repede, se așază pe toate suprafețele și face spațiul de lucru să arate murdar, chiar dacă a fost curățat recent. 

Mai grav este că poate provoca și diverse probleme de sănătate, de la ochi iritați, la rinite alergice sau chiar atacuri de astm. Dacă ținem cont de faptul că un angajat petrece, în medie, opt ore la birou, este foarte important să fie găsite soluții cu efect pe termen lung pentru această problemă. 

 

Pentru a face acest lucru, ar trebui să te gândești care sunt sursele de praf din biroul tău și cum poți scăpa de ele.  

 

 1. Renunță la covoare și mochete 

Dacă podeaua biroului tău este acoperită cu covoare sau mochete, ar fi o idee bună să renunți la ele. Acestea acumulează foarte mult praf și sunt dificil de curățat. În plus, ele sunt și o sursă de praf, ca de altfel orice obiect de mobilier acoperit cu material textil. Optează pentru podele din lemn sau alte materiale potrivite pentru birouri. 

 1. Investește în purificatoare de aer 

Când vine vorba de filtrarea aerului dintr-o încăpere, purificatoarele de aer sunt o necesitate. Acestea ajută la eliminarea prafului, polenului, virusurilor, fumului sau altor substanțe poluante dintr-un birou. 

 

În funcție de tehnologie și de sistemul de filtrare folosit, unele purificatoare sunt mai bune decât altele când vine vorba de eliminarea prafului. Indiferent de tipul sau marca purificatorului de aer pentru care optezi, pentru ca acesta să funcționeze la parametri maximi, asigură-te că îi schimbi filtrul la intervalul recomandat de producător. 

 1. Încearcă să limitezi pătrunderea prafului și mizeriei din exterior în interior

Investește în covorașe și ștergătoare profesionale pentru picioare, pe care angajații să se poată șterge înainte de a intra în birou. Cel puțin o dată pe săptămână, acestea trebuie scuturate bine și curățate.

 

Pentru asigurarea curățeniei la birou, aerisirea spațiului este necesară. Asigură-te însă că purificatoarele de aer funcționează când faci acest lucru pentru a limita pătrunderea în aerul din birou a prafului din exterior. 

 

O altă problemă de care trebuie să ții cont este cea a gândacilor sau alte insecte ce îți pot infesta biroul. Ia măsuri pentru a elimina această problemă cât mai repede. 

 1. Aspiră podelele ori de câte ori este nevoie 

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jrvwv

 

Indiferent că ai renunțat sau nu la covoare și mochete, curățarea podelelor este esențială pentru a menține un spațiu de lucru curat. Pentru o curățenie eficientă, compartimentul de praf al aspiratorului folosit și peria acestuia trebuie la rândul lor curățate după fiecare utilizare. 

 1. Nu neglija nici spălarea podelelor 

Dacă vorbim de curățenie în birouri, nu putem neglija nici spălarea podelelor, folosind un mop și soluții de calitate. Acest lucru contribuie foarte mult la eliminarea oricărei urme de praf de pe podea. Este recomandat ca aceasta să fie lăsată să se usuce complet înainte de a călca pe ea. 

 1. Apelează la profesioniști 

2 persoane realizeaza servicii de curatenie

Sursa foto: https://novoclass.ro/servicii/

 

Chiar dacă angajații tăi își păstrează spațiul de lucru curat, acest lucru nu este suficient pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Apelează la o firmă de curățenie profesională, cum este Novo Class. Acestea au aparate profesionale și pot asigura oferă servicii de curățenie de calitate pentru orice spațiu. De exemplu, în cazul birourilor, serviciile oferite de firma noastră includ: 

 • Aspirarea și spălarea pardoselilor
 • Aspirarea sau spălarea cu ajutorul echipamentelor noastre cu injecție – extracție a mochetelor și a tapițeriilor
 • Aspirarea sau spălarea cu ajutorul echipamentelor cu monodisc și spumă uscată a mochetelor și a tapițeriilor
 • Dezinfectarea și spălarea grupurilor sanitare
 • Spălarea geamurilor ușor accesibile
 • Evacuarea gunoiului.

În plus, se asigură nu doar igienizarea spațiului, ci și dezinfecția acestuia. Un alt lucru demn de reținut este faptul că toate aceste lucruri se pot face în afara programului de lucru al angajaților tăi, ceea ce înseamnă că activitatea lor nu va fi afectată. 

Nimănui nu-i place să lucreze într-un birou murdar, iar când vine vorba de menținerea curățeniei într-un spațiu de lucru, eliminarea prafului poate fi considerată o provocare. Înlăturarea surselor de praf și folosirea unor purificatoare de aer vor contribui la rezolvarea acestei probleme. 

Chiar și așa, este important ca măcar de câteva ori pe lună acest spațiu de lucru să fie curățat de profesioniști, care să asigure că biroul tău este cu adevărat curat. Nu uita: un mediu curat nu doar că va reduce riscurile de îmbolnăvire în rândul angajaților tăi, ci poate îmbunătăți și productivitatea acestora.

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont este că, în afaceri, imaginea contează. Un birou murdar, acoperit de praf, mai mult ca sigur, nu îi va impresiona pe potențialii parteneri de afaceri.

Bibliografie: 

 1. “5 Best Air Purifiers for Dust.” Healthline, 22 July 2021, www.healthline.com/health/best-air-purifier-for-dust#how-air-purifiers-work. Accessed 28 Dec. 2021.
 2. “Health Effects of Dust.” Wa.gov.au, 2019, www.healthywa.wa.gov.au/Articles/F_I/Health-effects-of-dust. Accessed 28 Dec. 

2021.

 

Call Now Button