Ai o intrebare ? | 0745 079 271 | 0747 524 618

Ce se intampla cu angajatii tai daca nu pot beneficia de lumina naturala si de ce este important sa cureti constant geamurile?

Lumina naturala este extrem de importanta pentru angajati, deoarece impacteaza puterea de concentrare si productivitatea fiecarei persoane. Stiai ca daca lumina nu este suficient de puternica sau daca nu are temperatura ideala, angajatii se pot simti demotivati, obositi si nu vor reusi sa isi indeplineasca la timp sarcinile?

Cea mai buna este lumina naturala si niciun sistem de iluminare nu o poate imita la perfectie. De aceea, daca spatiul de birouri are ferestre, este important ca in zilele insorite, sa se profite cat mai mult de lumina naturala. Astfel, nu bloca lumina cu perdele sau draperii si de asemenea, asigura-te ca geamurile sunt in permanenta curatate. Cladirilor aflate in marile orase, li se murdaresc mult mai repede geamurile, din cauza poluarii. De aceea, este bine sa gasesti solutii pentru a pastra ferestrele curate cat mai mult timp. 

Pentru a scapa de grija curatarii ferestrelor, iti recomandam sa externalizezi serviciile de curateniei. Astfel, alegand pachetul de curatenie birouri de la Novo Class, geamurile vor fi curatate in fiecare saptamana si angajatii tai se vor putea bucura de lumina naturala. In cazul in care geamurile nu se deschid, pentru a le curata pe exterior, iti oferim posibilitatea de a apela la serviciul de alpinism utilitar. Astfel, profesionistii nostri vor sti exact cum sa curete geamurile si ce fel de solutii sa aplice pentru a intarzia murdarirea acestora. 

Cum influenteaza o lumina scazuta productivitatea angajatilor? 

In primul rand, vorbim despre influentarea ritmului circadian. Este bine ca dimineata, la primele ore, lumina naturala sa fie aleasa in defavoarea oricarei alte surse de iluminat artificial. Astfel, fiecare angajat va beneficia de o doza de energie oferita de catre lumina naturala, iar seara se va putea odihni foarte bine. 

In al doilea rand, trebuie sa subliniem faptul ca angajatii petrec minim 8 ore la locul de munca, timp in care isi desfasoara activitatea. De aceea, este bine sa aiba toate conditiile pentru a se simti confortabil, inclusiv lumina naturala. Asa cum am mentionat mai deveme, ar fi ideal daca ferestrele nu ar avea anumite obstacole, iar razele soarelui ar putea patrunde nestingherite prin geam. Unele persoane chiar pot resimti stari de iritabilitate daca nu este suficienta lumina naturala si pot ajunge sa nu mai dea randament la locul de munca. 

Stiai ca si migrenele pot fi cauzate tot de o iluminare scazuta? Din pacate, o mare parte dintre durerile de cap resimtite de catre angajati pot fi cauzate de lumina scazuta si de acoperirea geamurilor. 

Trebuie sa mentionam si despre rolul vitaminei D. Aceasta se sintetizeaza cel mai bine din razele solare, astfel ca ar fi bine sa profiti de faptul ca biroul are ferestre mari si sa le pastrezi curate de fiecare data. Astfel, angajatii isi vor lua doza de vitamina D zilnica si vor fi fericiti si productivi! 

Pentru servicii curatenie Cluj, nu ezita sa ne contactezi! 

Call Now Button