De ce trebuie folosite doar produse profesionale pentru curatenia la birou?

In ultimii ani, odata cu expansiunea internetului si faptul ca oricine are acces instant la comunicare online, s-au raspandit foarte multe mituri, indiferent de domeniu. Aceste mituri despre sanatate, alimentatie, educatie, curatenie, ingrijirea pielii si asa mai departe fac foarte mult rau si sunt bazate pe supozitii, pe inducerea fricii si pe studii interpretate gresit de catre persoane neavizate. 

Printre cele mai raspandite mituri se afla si cele despre ,,chimicale” si cat de rau ne face folosirea lor in viata de zi cu zi. In primul rand, trebuie sa intelegi ca termenul ,,chimicala” este folosit gresit. Totul, inclusiv oamenii sunt alcatuiti din legaturi chimice. Un alt mit, in stransa legatura cu cel prezentat anterior este faptul ca natural inseamna mai bun si mai sigur. Nimic mai gresit, deoarece chiar si produsele naturale pot fi toxice si periculoase pentru mediu si natura. 

Mitul despre chimicale vizeaza si produsele de curatenie, considerate foarte toxice. Este adevarat ca produsele conventionale pentru curatenie contin anumite ingrediente care pot provoca neplaceri, insa numai daca nu este respectat dozajul si modul de folosire. Tot ceea ce este prezent pe piata este testat si aprobat de catre autoritatile de reglementare. Astfel, respectand dozele recomandare si modul de folosire, produsele de curatenie pot fi utilizate fara a cauza probleme de sanatate pe termen lung sau scurt. 

Alternativele naturale de cele mai multe ori fac rau, mai ales daca vorbim despre cele pregatite in casa.  Acestea pot fi mult mai iritante, deoarece nu se pot controla exact cantitatile de ingrediente folosite si nu se stie ce reactii chimice se pot produce, uneori chiar cu degajari de aburi extrem de periculosi. In plus, produsele realizate in casa si multe dintre alternativele naturale, nu sunt foarte eficiente. Este adevarat ca pot curata, insa nu pot igieniza si dezinfecta in mod real. 

Astfel, cand vine vorba despre curatenia la birou, este imperios necesar sa se foloseasca doar produse profesionale, aprobate de catre autoritati, care curata cea mai incapatanata murdarie si care poate dezinfecta suprafetele. Aceste produse nu provoaca neplaceri nici macar persoanelor care le folosesc zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, asa ca nu trebuie sa iti faci griji. 

Pentru a afla mai multe despre necesitatea folosirii produselor profesionale la birou, iti recomandam sa iti iei informatiile doar din surse sigure si sa te interesezi ce sta la baza informatiilor pe care le crezi. De cele mai multe ori, asa cum iti spuneam la inceput, este vorba despre interpretarea gresita a unor studii. Spre exemplu, anumite substante in concentratii foarte mari, pot cauza probleme. Insa, acele concentratii nu vor fi niciodata folosite in viata reala si nici macar utilizarea lor pe termen lung (zeci de ani) nu va determina un efect cumulativ care sa provoace neplaceri. 

Asadar, daca iti doresti ca angajatii tai sa fie in siguranta la locul de munca, iti recomandam sa apelezi la o firma curatenie Cluj care utilizeaza doar produse profesionale. Astfel, biroul va fi curat si dezinfectat si nu va fi un mediu propice pentru imbolnaviri.