Ai o intrebare ? | 0745 079 271 | 0747 524 618

Firma de curatenie generala

Igienizare, dezinfectare sau ambele? De ce aceste doua servicii de curatenie se completeaza reciproc?

Cand vine vorba despre un spatiu de birouri, curatenia nu presupune doar aspirarea prafului si stergerea petelor, ci este nevoie de mult mai mult. Pe langa curatarea urmelor evidente, este nevoie si de igienizare si dezinfectare. Multe persoane confunda aceste doua concepte si il aleg doar pe unul dintre ele. In realitate, pentru ca un spatiu sa fie sigur de locuit sau pentru a fi utilizat ca spatiu de lucru, trebuie sa optezi atat pentru igienizare, dar si pentru dezinfectare. In continuare, iti vom prezenta diferenta dintre cele doua, astfel incat sa stii de ce sunt importante. De asemenea, daca ai nevoie de o firma curatenie Cluj, nu ezita sa ne contactezi! 

Pe scurt, igienizarea este procesul prin care se elimina toate urmele vizibile, indiferent daca vorbim despre praf, diverse pete, murdarie si altele, iar dezinfectarea presupune eliminarea tuturor patogenilor (virusuri, bacterii, germeni etc). 

Ce este si ce presupune igienizarea? 

Igienizarea este actiunea prin care se elimina murdaria pe care o putem vedea cu ochiul liber. Dupa acest procedeu, vei avea o satisfactie imensa stiind ca spatiul de lucru este curat si stralucitor. 

Prin igienizare, se asigura urmatoarele: 

  • prelungirea duratei de functionare a aparatelor electronice si electrocasnice 
  • se mareste durata de utilizare a mobilierului 
  • scade posibilitatea de imbolnavire (de exemplu prin eliminarea prafului si a mucegaiului) 
  • se imbunatateste perceptia asupra spatiului de lucru si creste productivitatea angajatilor 
  • spatiul de birou va fi mereu pregatit pentru vizite, indiferent daca este vorba despre clienti sau colaboratori. 

Igienizarea trebuie realizata periodic, indiferent de domeniul de activitate al firmei. Se folosesc accesorii, produse si instrumente profesionale, astfel incat orice urma de murdarie sa dispara si sa te poti bucura de suprafete curate si stralucitoare. 

La ce ajuta dezinfectarea? 

Dezinfectarea este vitala in spatiile comune, astfel incat riscul de imbolnavire sa fie cat mai mic, aproape de zero. Unele zone din spatiul de birou, asa cum sunt baile, bucataria si chiar si statiile de lucru sunt pline de bacterii si virusuri. Acestea trebuie eliminate in mod eficient si periodic, pentru ca angajatii sa nu se imbolnaveasca. 

Dezinfectarea se realizeaza cu produse special realizate pentru diverse suprafete, care au actiune antibacteriana, antifungica, antivirala sau cu diverse germicide care acopera un spectru larg de bacterii, virusuri, germeni si fungi. Aceste microorganisme sunt nocive si trebuie sa te asiguri ca scapi de ele in mod frecvent. Dezinfectarea se mai poate realiza si cu aparate cu abur, acolo unde este cazul. 

Produsele de dezinfectare trebuie alese in functie de suprafete si de scop. De asemenea, este important ca produsele sa nu aiba un efect neplacut asupra oamenilor (sa nu provoace alergii, tuse si alte simptome) si sa nu dauneaze suprafetelor pe care este aplicat.

Asadar, dupa cum poti observa, nu poti avea un spatiu curat fara ambele tipuri de servicii: igienizare si dezinfectare. De asemenea, trebuie sa tii cont si de ordinea efectuarii acestor procedee: mai intai igienizarea, iar apoi dezinfectarea. Ori de cate ori ai nevoie de curatenie pentru birou in Cluj, nu ezita sa ne contactezi! 

Call Now Button