Ai o intrebare ? | 0745 079 271 | 0747 524 618

Firma de curatenie de intretinere

Demontam cele mai populare 3 mituri despre curatenie

Chiar daca traim in epoca informatiei, intalnim zi de zi mituri in orice domeniu. Curatenia nu a scapat ,,netaxata”, astfel ca multe persoane aleg sa dea crezare informatiilor care transforma tot procesul in unul dificil si care nu aduc rezultatele dorite. In continuare, iti prezentam trei dintre cele mai populare mituri despre curatenie. De asemenea, daca ai nevoie de o firma curatenie Cluj, nu ezita sa ne contactezi. 

Solutiile de curatare sunt daunatoare pentru sanatate 

Astazi, fiecare persoana are o parere despre solutiile de curatare si ingredientele acestora. Din cauza dezinformarii, multi oameni considera ca solutiile pentru curatare, indiferent de natura acestora, afecteaza iremediabil sanatatea. Exista un sambure de adevar: aceste solutii nu trebuie utilizate decat asa cum este precizat in instructiuni. Desi daca te uiti pe eticheta vei observa substante care la prima vedere pot fi parea periculoase, trebuie sa stii ca sunt diluate astfel incat sa poata fi folosite in siguranta. Iti recomandam sa consulti studiile oficiale pentru cele mai comune ingrediente din solutiile de curatare si vei observa ca ,,doza face otrava”, iar daca sunt utilizate conform indicatiilor, nu provoaca nicio neplacere. 

Clorul este solutie universala pentru curatat 

Probabil ai auzit si tu acest mit si poate chiar i-ai dat crezare. Multe persoane considera clorul drept o solutie universala pentru curatenie, insa el nu este decat un dezinfectant. Desigur, poti utiliza putin clor alaturi de solutia pentru pardosele pentru dezinfectarea holului sau a gresiei din bucatarie, insa nu iti va fi de folos pentru curatare. Intai va fi necesar sa cureti foarte bine suprafetele, iar apoi, daca iti doresti si dezinfectarea acestora, poti utiliza foarte putin clor. Mare atentie! Clorul trebuie diluat: nu se foloseste in stare pura, deoarece poate distruge si decolora diverse suprafete. Utilizeaza cam 10 ml de clor la 5 litri de apa si astfel te vei asigura ca poti dezinfecta pardoseala sau alte suprafete fara a le afecta. Foarte important! Nu utiliza clor pe suprafete ce vin in contact cu pielea sau mancarea, cum ar fi blatul de bucatarie, decat daca il vei clati foarte bine ulterior.

Mocheta si covoarele se deterioreaza daca sunt curatate des 

Acest mit isi are radacinile in modalitatile neadecvate de curatare a covoarelor sau a mochetei. Este important sa cureti mocheta sau covorul ori de cate ori este necesar, deoarece simpla aspirare nu inlatura tot praful si acarienii ce se pot adaposti in fibre. Utilizeaza intotdeauna solutii speciale pentru covoare si mochete si respecta instructiunile acestora. 

De asemenea, este important sa cureti orice pata, imediat ce s-a format. Astfel, murdaria nu se va impregna in fibre si nu va trebuie sa apelezi la profesionisti doar pentru o simpla pata, mai ales daca abia ai curatat complet covorul. Pentru eliminarea prafului, evita sa bati covorul. Este o metoda care nu doar va deteriora fibrele acestuia, dar te va determina si sa inhalezi foarte mult praf. Daca il aspiri suficient de des si daca il cureti ori de cate ori este necesar, covorul va ramane curat si frumos mult timp. 

 

Acestea au fost cele mai populare trei mituri despre curatenie. Daca iti doresti mai multe informatii despre curatenia profesionala sau daca vrei sa apelezi la servicii de curatenie in Cluj, contacteaza-ne cat mai curand! 

Call Now Button