Ai o intrebare ? | 0745 079 271 | 0747 524 618

caratenie primavara

Sfaturi pentru curățenia de primăvară a casei tale

Primăvara își intră cu adevărat în drepturi începând cu data de 20 martie, dar știi ce însemnă asta: este timpul pentru curățenia de primăvară!

Indiferent dacă faci curățenie în mod constant sau doar îți aranjezi rapid lucrurile înaintea sosirii unor oaspeți, iată o listă care te va ajuta să-ți faci procesul mult mai ușor, acum, la început de primăvară.

  • Verifică stocul cu produse de curățat

Înainte de a începe curățenia asigură-te că ai tot ce ai nevoie. Începând de la mop, bureți, sticlă de pulverizare reutilizabilă și detergenți pentru diferite suprafețe.

  • Curăță pereții și tavanele

Folosește aspiratorul pentru a îndepărta praful. În bucătărie folosește un degresant, dar asigură-te folosindu-l pentru început într-o zonă ascunsă, pentru a vedea dacă acesta afectează suprafața pe care urmează să o cureți.

  • Aspiră și spală covoarele

Curăță covoarele pe ambele părți, astfel încât din acestea să fie eliminat tot praful, impuritățile, dar mai ales acarienii care preferă aceste medii.

  • Curăță mobilierul

De obicei, suprafețele orizontale acumulează mai mult praf decât cele verticale, așa încât aici trebuie insistat mai degrabă la nivelul rafturilor, decât al ușilor dulapurilor. Această recomandare este valabilă și pentru restul suprafețelor din locuință.

  • Curăță perdelele și draperiile

Perdelele se numără printre primele lucruri din casă care trebuie duse la spălat. Acestea acumulează de-a lungul timpului praf, iar imediat după curățarea acestora se poate simți cum s-a împrospătat aerul unei camere.

  • Curăță geamurile

Pentru început folosește o cârpă umedă, utilizând produse profesionale sau o soluție obținută din bicarbonat de sodiu și apă, iar după care poți folosi o cârpă uscată, pentru a îndepărta ultimele urme de murdărie.

  • Curăță caloriferele

Între elemenții caloriferului se acumulează mereu praf. Acesta poate fi îndepărtat cu ajutorul unui uscător de păr, după care un aspirator, pentru a curăța suprafața din jur.

  • Curăță ușile

Ușile necesită o curățare atentă, de aceea nu este recomandată spălare lor cu apă și detergent. Un produs profesional pentru îngrijirea lemnului este perfect în cazul de față iar astfel nu se vor forma nici pete.

  • Curăță plantele

O soluție pentru curățarea frunzelor de praf este utilizarea unui recipient cu pulverizator, care se umplem cu apă, iar după udare frunzele putând fi șterse cu un șervețel de hârtie. O altă modalitate este îndepărtarea prafului sub duș dar fără a folosii apă caldă sau foarte rece.

Pentru un început de primăvară perfect și o locuință curată fără să mai ai grija celor de mai sus poți apela cu încredere la servicii curățenie profesionale care pot reprezenta o soluție pentru oricine, fie că vorbim de apartamente mai mici sau case și spații mai mari.

Call Now Button