Ai o intrebare ? | 0745 079 271 | 0747 524 618

produse curatenie

Modalități de menținere a curățeniei spațiului de birouri pentru prevenirea coronavirusului

Cazurile de coronavirus încep să se răspândească și în România, iar angajatorii și angajații sunt  tot mai îngrijorați de modul în care virusul se poate răspândi la locul de muncă.

Bolile respiratorii grave sunt, în general, răspândite prin tuse sau strănut, atingerea obiectelor cu mâinile contaminate și atingerea feței după atingerea obiectelor contaminate, conform autorităților abilitate.

Menținerea unui mediu curat la locul de muncă poate opri răspândirea bolilor transmisibile. Pe lângă limitarea expunerii la noua tulpină de coronavirus – cunoscută sub denumirea de SARS-CoV-2 – următoarele etape pot ajuta și la prevenirea răspândirii gripei și a altor virusuri.

 1. Spălatul mâinilor

 

Menținerea mâinilor curate este unul dintre cei mai importanți pași pentru a evita răspândirea germenilor. Este recomandată spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Angajatorii pot tipări și posta mesaje informative prin care să amintească angajaților să se spele regulat pe mâini, dar mai ales:

 • În momentul intrării în clădire și înainte de părăsirea acesteia;
 • După utilizarea băii:
 • Înainte, în timpul și după prepararea mâncării;
 • Înainte de a mânca;
 • După ce își suflă nasul, tușesc sau strănută;
 • După îngrijirea cuiva care este bolnav;
 • După interacțiunea cu un animal;
 • După atingerea gunoiului.

Angajații pot să folosească un produs de igienizant pe bază de alcool, dacă nu sunt disponibile săpunul și apă. Produsele pe bază de alcool trebuie să conțină de la 60% până la 95% alcool, dar este de preferat spălarea cu săpun și apă, în special dacă mâinile sunt vizibil murdare.

Angajatorii trebuie să furnizeze săpun și apă, dar și soluții pe bază de alcool la locul de muncă și să asigure menținerea aprovizionării acestora.

 1. Strănutul

 

Având în vedere modul în care virusurile similare se răspândesc, persoanele infectate pot transmite mai departe virusul prin secrețiile generate atunci când se tușește sau strănută.

Pentru a preveni răspândirea germenilor, se recomandă:

 • Evitarea tusei sau strănutului în mâini;
 • Acoperirea gurii și a nasului cu un șervețel sau strănutul și tușitul în plica cotului;
 • Aruncarea la coșul de gunoi a șervețelelor folosite.
 1. Curățarea spațiului de lucru

 

Angajatorii au datoria să încurajeze angajații, dar și personalul angajat de curățenie să igienizeze toate suprafețele atinse frecvent de la locul de muncă, cum ar fi tastaturile, telecomenzile, birourile, mesele și ferestrele.

Coronavirusurile sunt ușor de ucis cu produsele de dezinfectare obișnuite, chiar dacă pe etichetele acestora nu este specificat faptul că acționează împotriva virusului SARS-CoV-2.

Este recomandată utilizarea produselor de curățenie, care sunt folosite pentru suprafețele de lucru dar și respectarea indicațiilor de pe etichetele acestora. De asemenea, angajatorii trebuie să ofere șervețele de unică folosință, astfel încât angajații să poată șterge cu ușurință suprafețele cu care interacționează.

Această listă de bune practici la locul de muncă poate ajuta la menținerea la distanță nu doar a acestui virus, ci și a altor germeni dăunători.

Call Now Button