Ai o intrebare ? | 0745 079 271 | 0747 524 618

curatenia de iarna

Sfaturi pentru curățenia de iarnă a casei tale

Acum că suntem în plin sezon rece, este important să avem locuința pregătită pentru lunga perioadă de hibernare. În timpul iernii, mare parte din timp este petrecut în casă, de aceea o curățenie generală devine necesară. Chiar dacă, la început, aceasta poate da dureri de cap, cu un plan bine pus la punct sau ajutorul unor profesioniști, timpul petrecut pentru curățenie se reduce și în perioada sărbătorilor.

Iată câteva sfaturi pentru realizarea curățeniei generale în acest anotimp:

  1. Organizează-te

 

Organizarea este extrem de importantă când începi curățenia. Pentru a-ți ușura munca, trebuie să cureți pe rând fiecare cameră. Începe cu camera în care îți petreci cel mai mult timp. Curăță de sus în jos, astfel încât podelele să fie ultimele suprafețe pe care le ștergi. Chiar dacă podeaua este cea mai vastă suprafață, procedând astfel nu vei fi nevoit să cureți de 2 ori. Vei vedea că după terminarea curățeniei în prima cameră, te vei simți mulțumit că ai dus la bun sfârșit parte din muncă fără să depui un efort prea mare.

  1. Fă ordine în dulapuri

 

Iarna este momentul ideal pentru organizarea hainelor din dulap. Scoate hainele și sortează-le în funcție de anotimp, donându-le pe cele pe care nu le mai folosești. După ce organizarea este gata și vei avea mai mult loc, încearcă să menții dulapul curat și să eviți dezordinea.

Urmează dulapul cu pantofi, unde poți începe cu ștergerea perechilor de încălțăminte și așezarea lor în ordinea folosirii. Nu uita să adaugi un dezodorizant pentru a scăpa de mirosurile neplăcute.

În bucătărie, acordă atenție raftului cu condimente. Ai grijă ca acestea să fie curate și delimitează bine toate alimentele pe care le folosești. Elimină-le pe cele expirate și nu lăsa ca în aceste spații să se dezvolte microbi și bacterii. Organizează sertarele din bucătărie astfel încât obiectele de care ai nevoie să fie mereu depozitate la îndemână.

  1. Șterge praful

 

Folosește o cârpă moale, care nu lasă urme, și un spray sau o soluție specială pentru a șterge praful. După îndepărtarea prafului, folosește produse de îngrijire a mobilei pentru a-i reda luciul acesteia. Șterge apoi de praf galeriile pentru perdele, pervazul de la ferestre, caloriferele și aspiră bine pardoseala, insistând la colțurile camerei.

Eliminând praful din casă vei proteja mobila și vei îmbunătăți calitatea aerului din interior.

  1. Curăță atent baia

 

Umezeala și căldura din baie sunt factorii care contribuie la apariția multor microbi. Pentru curățarea ei folosește o soluție specială, dezinfectantă, sau o soluție formată din apă călduță și oțet. Pentru toaletă, nu uita să folosești o perie și o cârpă de care nu mai ai nevoie ulterior. Apa adunată sub covorașele din baie este de asemenea un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și microbilor. De aceea, este recomandat să speli aceste covorașele cu detergent și să le lași să se usuce bine înainte de o nouă utilizare.

Pentru că ai aflat cum să te organizezi pentru a termina în timp util curățenia până la sărbătorile de iarnă, acum îți rămâne doar de să te bucuri de acestea alături de cei dragi.

Call Now Button